De Zwijger

De Zwijger is een film die rond maart uitgebracht zal worden door Guapoproductions. Het gaat over een man die relationeleproblemen heeft en niet zo veel zegt. (zoals de titel hoogstwaarschijnlijk al doet vermoeden). Na een zogenaamde vechtscheiding is hoofdrolspeler Tinus het zat dat hij altijd maar gezien wordt als loser.

Hij is quablijkelijk altijd maar de pispaal en daar baalt hij van. De zwijger Tinus neemt het hefy in eigen hand en gaat op zoek naar een leuke, spannende baan. Hij keek op monsterboard en op de nationalevacaturebank.nl ( 1 van de sponsoren van de film) en vond uiteindelijk een baan. Een baan in de ploegendienst. Haven arbeider om precies te zijn.

Werkend in de Rotterdams haven komt Tinus Sjaak tegen. Sjaak en Tinus blijken het al heel snel goed met elkaar te kunnen vinden. Ze beseluiten samen een bedrijfje te beginnen. Tinus en Sjaak BV. De BV neemt personeel in dienst en functioneerd als uitzendburo.

Sjaak en Tinus hebben dat werk jarenlang zelf gedaan en weten dus wat het is om havenarbeider te zijn in de Rotterdamse haven. Het is zowegen en bloeteren. Soms wel eens ketterlijk bloed, zweet en tranen. Demeeste mensen geven alleen al bij de gedachte aan dit werk op en zullen een diepe zucht blaken. Sjaak en Tinus niet. Zij zijn uit het juiste hout gesneden en weten dus precies welke mensen ze kunnen uitzenden en of detacieren naar de Rotterdamse haven.

Ze verkopen logischer wijs dan ook meer nee, dan je en hebben er veel moeite om de juiste mensen te vinden. Op een dag solliciteerde ene Erwin Kooistra. Een jonge man met robuust postuur. Ruwe handen, werkhanden mag je gerust stellen. Sjaak zag het direct. Riep Tinus erbij en hielden een kort praatje met Erwin. Als het er is, dan is het er nou eenmaal zegt Tinus altijd. Net zoals Sjaak vond Tinus, Erwin een uitstekende candidaat. Zij stuurden erin direct door naar de haven.

Erwin kon zoch op dat moment melden bij Freek Koningen. Freek is sinds het vertrek van Sjaak en Tinus degene die de boel momenteel managed zeg maar. Sjaak en Tinus zagen Freek als Enige die zij konden vertrouwen n deze tijd van onbetrouwbare, niet hard willende werken werknemers. Ze zijn tenslotte zwaar verwend doordat men in Nederland ten alle tijden een uitkeringsinstantie als stok achter de deur heeft om juist niet keihard te werken. Maar goed, dat is een ander discussiepunt.

Erwin meldde zich bij Freek en mocht een soorts nuffelstage lopen bij Johan. Johan is al sinds jaar en dag berijder van de hoogste hoogwerjer. Johan uit de Hemel wordt hij ook wel genoemd in de haven. Op de bouwplaats heeft iedereen respect voor Johan. Van de onderlaag tot aan de top. Want Johan zit namelijk letterlijk aan de top.

Het verhaal begint hier..
Vanaf het moment dat Erwin met Johan de hoogwerker ingaat onststaan er bizarre situaties. Situaties die we jullie op voorhand willen onthouden, want dit zijn zogenaamde “Spoilers” Ga naar de Zwijger in de loop van Maart en zie met eigen ogen joe het allemaal afoopt Tussen Sjaak, Tinus, Erwin en Johan!

lees ook: gokken tot de dood